Over Ton

Persoonlijke info

Ton de Laat

Wie ik ben

Ik ben Ton de Laat en woon op het Spoorven 20 in Veghel. Ik heb samen met mijn vrouw van 1973 tot en met 2001 een kwaliteitsslagerij in Heeswijk-Dinther gerund met daarnaast vanaf ca. 1980 een cateringbedrijf. In 2001 hebben we onze zaak verkocht en was het tijd voor iets nieuws.

Met veel plezier - tot november 2019 - heb ik bij drie grote cateringbedrijven (Hutten, Albron en Appèl) gewerkt als cateringmanager. Nu ik gepensioneerd ben, heb ik alle tijd om mijn grootste passie vorm te geven. Ik ben een fervent hobbykok en begeleid meerdere kookclubs. Daarnaast is fietsen op mijn racefiets een heerlijke bezigheid. Ik heb al mooie tochten op mijn naam staan zoals o.a. Alpe d`Huez, Rome, Wales en Madrid. 

Een man een man, een woord een woord. Dat is mijn motto. Mijn roots liggen in de kleine middenstand en ik zit al een halve eeuw in het bereiden van voedsel op velerlei gebied. Ik garandeer: niet goed geld terug (probeer het gewoon eens een keer en ontdek het gemak).

Waarom ook alweer?

Ruim een derde van het geproduceerde voedsel wordt weggegooid. Doodzonde ☹. Volgens het klimaatrapport van VN dreigt er een voedseltekort tussen 2050 en 2100 als we de klimaatverandering niet in toom weten te houden. We verspillen energie en water en zijn natuurlijk een dief van onze eigen portemonnee. Ik ga op verantwoorde wijze om met levensmiddelen en energie. Ik produceer op bestelling, zoveel mogelijk circulair en heb niets op voorraad.

Verpakking en transport

Alle producten worden verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal en kunnen dus in het recycle proces worden aangeboden ( alles kan in de groene bak). Ik verpak in 1 persoons- of meerpersoonsverpakking en in normale of kleinere porties. Ik vermeld een opwarminstructie bij elk dagmenu op deze site, en verpak in handige meeneemtasjes. Dus geen geknoei onderweg.

Verklein je voedselvoetafdruk

De voedselvoetafdruk geeft het gedeelte van de voetafdruk aan dat te maken heeft met ons voedingspatroon. Het gaat om de ruimte- en het energieverbruik dat de productie van het voedsel vraagt. Ook het doen van boodschappen, het bewaren en koken van voedsel en het afval dat wordt geproduceerd, worden meegenomen in de voedselvoetafdruk.

Tips om je Voedselvoetafdruk te verlagen:
- Eet minder vlees en zuivel (en meer plantaardig).
- Eet meer verse producten, het liefst zo dichtbij mogelijk geproduceerd.
- Kook genoeg, maar niet te veel.

Gemeenschapsgevoel

Creëer weer een eigentijds gemeenschapsgevoel door in je eigen buurt je maaltijd af te halen en bewuster met je buurt om te gaan. De aanwezigheid van gemeenschapsgevoel is een belangrijke voorwaarde voor psychische gezondheid. Wij mensen zijn sociale wezens en ons grootste doel is om erbij te horen. Het gaat goed met je als je ergens bij hoort in het leven. Je voelt je dan verbonden met de mensen om je heen, in je gezin, met je familie, op je werk, in de buurt etc.

Hopelijk tot snel voor een persoonlijke ontmoeting. 

Hartelijke culinaire groet, Ton

Ton de Laat

Ton de Laat

06 2370 9591

info@personal-chef-ton.nl